KKM

Idag hade vi vårt första KKM-pass - Kommunikation, Konflikthantering och Mobbning.

Vi fick en genomgång i lite grundläggande delar i kommunikation. Det var en intressant föreläsning och mycket givande. Vårat förhållningsätt påverkar personerna runt omkring oss.

Vi fick höra ett exempel hur ett par forskare hade gått till ett par lärare på en skola och sagt att de kunde peka ut vilka som det skulle gå bra fö och för vilka som inte skulle lyckas så bra i skolan utifrån klasslistan. Dessa forskare hade kommit tillbaka några/något år senare och lärarna kom fram till forskarna "Ni hade rätt! De som ni sa skulle lyckas har lyckats och dem ni sa det skulle gå sämre för har det också gjort". Forskarna svarade "Ingen kan förutse hur det ska gå för någon. Men eftersom ni förväntade att det skule gå bra för vissa så märktes det på erat förhållningsätt mot eleverna samma gäller för de som inte har lyckats".

Ja, det är spännade att ett förhållningsätt kan påverkar, jag menar, lärarna påpekade inte det i ord till eleverna att de inte skulle lyckas utan utstrållningen/kroppspråket, eller vad de nu var påverkade. Helt otroligt.

Okej. Ska snart sova, är  helt slut och har en hel del och läsa i helgen.

På återseende.

Sjätte sinne?

Släppte ut Simpson medan jag diskade nyss. Och eftersom jag hade tänkt sätta mig vid datorn och kolla på One tree hill nu så gick jag för att ropa på honom. Och när jag öppnar dörren och ska precis ropa "Simpson!" hör jag hur han kommer på grusgången. Det tycker jag var lite läskigt.

Visste han att jag skulle ropa på honom?

Barndomens vinter

Snö i flera månader. Åka pulka på Evigheten. Åka pulka hemma i stora snöhögar som pappa gjort. Åka spark. Hälla vatten på ladugårdsplanen och bli puttad på en spark av Kalle. Mamma med en pulka i varje hand - jag i ena pulkan och Sanna i den andra. Varm choklad. Åka skridskor ute på åkern. Samla istappar i pulkan. Bygga snögubbar. Göra snöänglar i snön. Vara ute i snön i flera timmar. Bygga stolar i snöhögar. Åka spark på sjön när man isfiskade. Leka med isklumparna som man tagit bort för att kunna fiska. Kasta snöbollar.

Vart har bardomens vinter tagit vägen?

2007 slutade med ett vinterlandskap!

När jag vakande i måndags så snöade det utanför, äntligen har vintern kommit? Förhoppningsvis, några grader kallare skulle inte skada.

Nyårsafton, ja, jag åkte till Sofie på eftermiddagen och vi drog till Oskarshamn för att kolla på fyrverkerier vid 17. Fina fyrverkerier men jag fick lite ont i nacken =/ Sedan åkte vi hem till Sofie och åt god mat; grillat och potatisgratäng. Vi satt o kollade lite på tv, justin T och åt god fruktsallad. Ngn timma innan tolvslaget åkte vi hem till mig och för att ta hand om Simpson, vi kollade på en film. Hade helt enkelt en lugn och trevlig nyårsafton.

Jaha, onsdag, skolan börjar på måndag igen. Känner verkligen inte för de. Jag är trött och seg. Borde kanske börja tänka på hemtentan i denna delkurs. .

Hum, är det meningen att man skall försöka sammanfatta 2007? Hum.

Jag tror att året började med att man satt och pluggade förbrilt för en tenta i "Ekologiskt hållbart samhälle" typ.
Veckan efter det påbörjade man att läsa de första 20p (eller 30p som det heter nu), i "Barns språk- och begreppsutveckling", många nya ansikten men även gamla från den första terminen.

Våren passerades obemärkt, de enda jag kommer ihåg är en resa till Uppsala och min VFU på "Bullerbyn". O så självklart Anettes student i juni - Jag och Miia köpte en önskad present :D

Sommaren = regn.

Hösten kom och jag fortsatte med 31-60p av min inriktining. Jag fylle 20 i oktober, vilket firades hemma med trevligt sällskap och god mat. .
I november åkte upp till Miia och hade ett par trevliga dagar där. Jag har haft en delkurs som jag fattade nästan först efter att jag läst klart den - tack gode gud att man blev godkänd på tentamen.

Ja, o nu är det 2008, snart som sagt en hemtenta att skriva och sedan påbörjas AU2, undrar vilka klasserna blir. Snart så kommer väl klasslistorna upp. .

På återseende.