"Slumpen är ingen tillfällighet"

Är en bok som jag har läst. Jag köpte den en dag då jag var med Anette åt Kalmar och hon skulle kolla om en digitalkamera.

Följande inträffade på onoff, där hon köpte sin kamera. Vi var inne där och kollade på olika sorter, vi fick hjälp av en som jobbade där. Vi fick kolla på en kamera, och sedan ville Anette tänka på saker så vi gick och käkade lunch o gick runt i de affärer som ligger i Maxi. När vi kom tillbaka till onoff, så fick vi hjälp av en annan kille. Medan denna kille stod och fixade ett onoff kort åt Anette så berättade jag om ett samtal som skedde under pokerspelandet när Miia och jag var i Fagerhult i Juni. (Killen som vi fick hjälp av oss stod ungefär en halvmeter i från oss) Precis när jag hade berättat klart om Miias och mitt samtal säger killen i kassan "Jaha, ni är från Ruda?" Vi nickar. "Själv är jag från Fagerhult". Jag och Anette börjar skratta och han undrar varför. Jag berättar att jag precis pratat om Fagerhult och han frågar vem jag känner där. "Jaha, Henka, han känner jag, han är rolig". (Det där med "Jaha, ni är från Ruda?" var alla gånger påhittat! Han hörde alla gånger vad vi stod och pratade om, han ville säkert bara påpeka att han visste vilka vi stod och snackade om). Hur som helst, hur stor är chansen att killen på onoff kommer från Fagerhult? och att jag just när vi står där och väntar att jag berättar om detta samtal som skedde?
Senare när Anette och jag är i bokhandlen så ser jag boken "Slumpen är ingen tillfällighet". Jag köpte boken. Om det som skedde på onoff inte hade skett hade jag troligen inte köpt boken.


Efter att ha läst boken så har jag funderat på om jag har varit med om sådant. När jag gick på gymnasiet så fanns det en kille som jag drömde om ganska ofta under en period. Jag vet inte riktigt varför men hur som helst så slutade jag drömma om den där killen. Men så en natt på jullovet, måste varit när jag gick på första året på gymnasiet så drömde jag om honom. När jag vaknade så tänkte jag bara "De var länge sen". Läser alltid tidningen på morgonen, Högsby och Mönsteråssidan. Just denna morgon var Mönsteråssidan före Högsbysidan. Och det första jag ser när jag slår upp tidningen är HAN! Jag minns att jag tyckte det var litesmåläskigt men ändå en rolig grej. Men liksom, hade inte drömt om honom på evigheter o så när jag väl gör de, så är det han jag ser det första jag ser när jag vaknar. Det var konstigt.

Förr några veckor sedan så satt mamma, pappa o jag i köket och vi snackade om att jag skulle ha en gammal lärare till mig som min handledare på VFU:n nu. Inget märkvärdigt med det alls. Kanske tio minuter efter att vi hade avslutat samtalet så skulle jag leta reda på kort på våran hund precis när vi hade fått hem honom. Jag får tag i ett av fotopaketen, noterat att det står 1996, på den, sedan drar jag upp kortet, och där, på kortet står min gamla lärare. Slump? Ja, vem vet.

I bland så undrar man ju faktiskt.